Zelf bedankjes maken trouwen 

Wilt u zelf de bedankjes maken voor uw bruiloft ?
Hier vindt u heel veel materialen om zelf goedkoop bedankjes te kunnen maken.
Bruidsuiker in vele kleuren en uitvoeringen, andere soorten snoepjes zoals jelly beans, hartjes, lollies, kaartjes voor aan de bedankjes, organza zakjes, jute zakjes, kraft labels, linten, gelukspoppetjes en nog veel meer overzichtelijk ingedeeld.
Mocht u iets niet kunnen vinden, dan horen wij het graag!
 De betekenis van bedankjes 

Zoals veel rituelen en gebruiken tijdens het huwelijksfeest stamt het weggeven van bedankjes uit vroeger tijd. Er werd bij het verlaten van het feest aan de gasten een bedankje in de vorm van iets zoets meegegeven. Amandelen in honing, suiker of bruidssuiker. Dit stond symbool voor voorspoed en zoete tijden in het huwelijk. Ook werd er door de bruid zoetigheid uitgedeeld aan de kinderen, waarvan de mensen dachten dat dit een kinderrijk huwelijk zou bewerkstelligen. Later werd er de bruidsuiker uitgedeeld die wij in deze tijd ook kennen. Tegenwoordig heeft deze allerlei kleuren en is zelf leverbaar in andere vormen. Deze bruidsuiker werd per 5 suikers in een katoenen zakje gedaan, deze 5 suikers stonden symbool voor liefde, voorspoed, vruchtbaarheid, geluk en trouw. 

Bedankjes van nu 

Tegenwoordig bestaan er vele soorten bedankjes, ze bestaan niet enkel meer uit snoepjes of iets dergelijks. De grote verscheidenheid aan materialen maakt dat u de bedankjes helemaal aan kunt passen aan bijvoorbeeld een thema die u tijdens uw dag heeft, een kleur, een smaak van de vulling of budget. U kunt de bedankjes zelf maken, zodat u dit helemaal zelf in de hand heeft. Maar er is ook de mogelijkheid de bedankjes kant en klaar te bestellen, er zijn dus zoveel mogelijkheden, voor ieder wat wils. Niet alleen leuk maar ook de mogelijkheid tot het maken van uw unieke bedankje. Zelf bedankjes maken trouwen.